INGREDIENTE
4 oua
O lingura zahar (optional sau in functie de preferinte)
100g faina alba de grau
300mL lapte
200g smantana (am folosit cu 12% grasime)
50g unt (pe care il topim)
500g caise
MOD DE PREPARARE VIDEO
Taiem caisele in 2 si scoatem samburii.
Intr-un bol mixam ouale cu zaharul pana obtinem o compozitie spumoasa.
Adaugam pe rand laptele, smantana, faina si untul topit si mixam dupa fiecare pana se omogenizeaza.
Turnam compozitia intr-o forma din silicon sau ceramica unsa cu unt iar deasupra repartizam jumatatile de caise cu coaja in sus.
Bagam in cuptor la 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie si lasam pentru aproximativ 40 de minute.
Lasam sa se raceasca in forma apoi bagam forma in frigider pentru 2 ore dupa care o putem servi.
Pofta buna! 😀
Trebuie neapărat în formă de silicon? În vas yena crește timpul de coacere?
se poate si in vas yena, lasati 5 minute mai mult pt ca nu merge cuptorul preincalzit la vas yena