INGREDIENTE (o portie)

1 dovlecel mic (230g)
2 linguri branza de casa sau branza de vaci
1 ou

MOD DE PREPARARE

Taiem extremitatile la dovlecel apoi ii taiem cubulete, fara sa-l curatam de coaja. Fierbem dovlecelul sau il gatim la abur pentru 15 minute.

Putem dovlecelul intr-o strecuratoare sita si il presam cu furculita pana iese apa din el, apoi il mai lasam acolo inca 10 minute.

Dovlecelul scurs il pasam cu blenderul vertical. Il putem pasa si cu furculita daca dorim.

Amestecam piureul de dovlecel cu branza si ou. Compozitia o punem intr-un vas ceramic mic, am folosi un vas ramekin cu 11cm diametru si 5cm inaltime (gasiti astfel de vase mai in toate hypermarketurile, dar si in magazine online, se numeste exact asa, vas ramekin).

Punem vasul in cuptor, setam 190 grade C caldura sus-jos fara ventilatie si lasam pentru aproximativ 35 de minute. Nu se rumeneste deasupra, dar daca o doriti mai rumenita, mutati pe functia cu ventilatie in ultimele 10 minute.

Iese o budinca cremoasa ideala pentru cina celor mici. Pofta mare!