INGREDIENTE

250g făină alba de grau
250g ricotta
2 linguri de zahăr (optional sau in functie de preferinte)
3 ouă
50g unt topit și răcit cu 65% grasime
150ml lapte de vaca 3.5% grasime
3 mere golden
Un vârf cutit de praf de vanilie bio – optional
½ lingurita Scorțișoară Ceylon
2 lingurițe de praf de copt bio
Zeama de la o jumătate de lămâie

MOD DE PREPARARE

Pentru început ne vom ocupa de mere. Le curățăm de coajă și tăiem feliuțe mici, apoi le vom stropi cu zeamă de lămâie pentru a nu se oxida.

Batem spumă ouăle cu zahărul și adăugăm treptat untul topit și răcit, laptele și ricotta. Adăugăm apoi făina cernută cu praful de copt bio, pudra de vanilie bio și puțină scorțișoară (dacă doriți).

Vom adăuga și merele în compoziție păstrând câteva feliuțe pentru decor deasupra.

Am turnat compoziția obținută într-o tavă de silicon, am decorat cu feliuțe de mere și am băgat la cuptorul preîncălzit la 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie pentru aproximativ 40 de minute sau până când trece testul cu scobitoarea.

A ieșit o pufoșenie de prăjitură delicioasă!