INGREDIENTE

3 oua
O lingura zahar sau sirop de artar (optional sau in functie de preferinte)
140g iaurt natur (cu 3% grasime sau grecesc cu 10% grasime)
30g ulei de cocos sau unt topit
200g faina alba de grau tip 000
2 lingurite praf de copt bio
350g cirese proaspete

MOD DE PREPARARE

Scoatem samburii de la cirese si le taiem in doua. Mixam ouale cu zaharul pana obtinem o compozitie omogena, aproximativ 2 minute. Apoi adaugam pe rand iaurtul, uleiul de cocos, praful de copt si faina si mixam dupa fiecare pana se integreaza.

Punem in compozitie si ciresele si amestecam cu o spatula. Turnam compozitia intr-o forma de chec (am folosit o forma de silicon 24×9 cm cu 6.5cm inaltime).

Coacem in cuptorul preincalzit la 190 grade C caldura sus-jos fara ventilatie pentru aproximativ 40 de minute sau pana se rumeneste bine si trece testul cu scobitoarea.

Cand este gata, lasam checul sa se raceasca in forma apoi il putem felia. Se poate pastra la temperatura camerei daca nu este foarte cald, sau la frigider si se consuma in 3-4 zile.

Nemaipomenit de delicios si pufos! Pofta mare!