INGREDIENTE
3 oua
O lingura zahar sau sirop de artar (optional sau in functie de preferinte)
140g iaurt natur (cu 3% grasime sau grecesc cu 10% grasime)
30g ulei de cocos sau unt topit
200g faina alba de grau tip 000
2 lingurite praf de copt bio
350g cirese proaspete
MOD DE PREPARARE
Scoatem samburii de la cirese si le taiem in doua. Mixam ouale cu zaharul pana obtinem o compozitie omogena, aproximativ 2 minute. Apoi adaugam pe rand iaurtul, uleiul de cocos, praful de copt si faina si mixam dupa fiecare pana se integreaza.
Punem in compozitie si ciresele si amestecam cu o spatula. Turnam compozitia intr-o forma de chec (am folosit o forma de silicon 24×9 cm cu 6.5cm inaltime).
Coacem in cuptorul preincalzit la 190 grade C caldura sus-jos fara ventilatie pentru aproximativ 40 de minute sau pana se rumeneste bine si trece testul cu scobitoarea.
Cand este gata, lasam checul sa se raceasca in forma apoi il putem felia. Se poate pastra la temperatura camerei daca nu este foarte cald, sau la frigider si se consuma in 3-4 zile.
Nemaipomenit de delicios si pufos! Pofta mare!
Buna ziua. Se mixează si cand se Adaugă faina, sau doar se amesteca cu o spatula faina? Am mixat cum zice in reteta, si mi s-a parut ca s-a micșorat compoziția. E ok asa?
totul se mixeaza
Cred ca este a treia- a patra reteta pe care o incerc de pe site ul dvs in care inlocuiesc zaharul cu sirop de artar si nu iese nicidecum textura de chec asa ca in imagine! … ati incercat sa inlocuiti zaharul si v a iesit chec pufos ?
nu! eu gatesc cu zahar! Sigur ca se schimba textura atunci cand inlocuim un aliment si mai ales zaharul. Dar important e sa fie gustos!