INGREDIENTE
200g faina alba de grau tip 000
100g gris
O lingura zahar sau sirop de artar (optional sau in functie de preferinte)
350mL lapte de vaca 3.5% grasime
80g unt moale la temperatura camerei (am folosit cu 82% grasime dar se poate si cu 65%)
2 oua
2 lingurite praf de copt bio
100g mix stafide, merisoare, goji uscate (se poate si fara sau doar cu stafide)
MOD DE PREPARARE
Punem mixul cu stafide intr-un castronel si acoperim cu apa. Lasam la inmuiat pentru 15 minute apoi trecem prin strecuratoare.
Intr-un bol mixam untul moale cu zaharul pentru 2 minute apoi adaugam ouale pe rand, laptele, praful de copt, faina si grisul, mixand dupa fiecare pana la integrare completa.
In compozitia omogena adaugam mixul de stafide si amestecam cu o spatula. Punem compozitia intr-o forma de silicon sau tapetata cu hartie de copt. Am folosit o forma rotunda din silicon cu diametrul de 22 cm.
Coacem in cuptorul preincalzit la 190 grade C caldura sus-jos fara ventilatie pentru 25-30 de minute sau pana se rumeneste frumos deasupra.
Nemaipomenit de gustoasa si pufoasa! Pofta mare!