Astazi va invit sa gatim impreuna briose pufoase cu mazare si cascaval! Se pregatesc usor si vor fi cu siguranta bine primite de cei mici!

Folosim desigur in aceasta reteta mazarea fina de la Edenia, pentru ca este delicioasa si este perfecta pentru un gatit rapid si fara pierderi.

Pentru ca este congelata rapid, mazarea fina are intotdeauna culoarea verde si aroma caracteristica dulce, de asemenea este si o sursa importanta de fier si fibre.

INGREDIENTE (9 briose mari)

100g mazare de la Edenia
100g cascaval ras sau mozzarella
250mL lapte de vaca 3.5% grasime
260g faina alba de grau
1 lingurita praf de copt bio
1 ou
100mL ulei de masline

MOD DE PREPARARE

Fierbem mazarea 8 minute din momentul in care apa da in clocot, apoi o lasam la scurs intr-o strecuratoare.

Mixam oul cu laptele si uleiul, apoi adaugam faina si praful de copt si mai mixam pana obtinem o compozitie omogena.

Adaugam in compozitie si cascavalul ras cu mazarea si amestecam cu o spatula.

Umplem forme de briose si coacem in cuptorul preincalzit la 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie pentru 35 de minute sau pana se rumenesc frumos.

Ies super pufoase si gustoase si merg de minune pentru pachetulul de scoala sau gradinita sau pentru micul dejun.

Se pot pastra la frigider pentru 3-4 zile sau se pot congela

Pofta mare!

In retetele cu mazare folosesc uzual mazarea fina de la Edenia pentru ca este disponibila pe tot parcursul anului si pentru ca este 100% naturala si fara conservanti. Nu trebuie decongelata inainte de gatire.

Pentru ca este congelata rapid, doar la 2 ore si jumatate de la recoltare, mazarea Edenia isi pastreaza intotdeauna culoarea verde si aroma caracteristica, dulce.

De fapt toate legumele Edenia sunt congelate la doar cateva ore de la recoltare pentru a pastra cat mai bine nutrientii si ajung la consumator fara sa isi schimbe proprietatile.

Va invit sa folositi cu incredere legumele Edenia in preparatele Flaveur!