Va propun sa gatim astazi impreuna o reteta noua si savuroasa de friptura de pui la cuptor, usor de preparat, pentru intreaga familie!
Folpsim desigur puiul Poulet jaune Fermier d’Auvergne de la Edenia, pentru gustul sau extraordinar, specific si inconfundabil de pui de tara.
O alegere totodata sanatoasa pentru ca puii Poulet jaune sunt crescuti cu alimentatie 100% vegetala in mod traditional liber si fara tratamente cu antibiotice.

INGREDIENTE
1 Poulet jaune Fermier d’Auvergne de la Edenia
30mL ulei de masline
1 lingura bulion
1 lingura iaurt
3 catei usturoi
O lingurita boia dulce de ardei
½ lingurita de cimbru
Un praf de curry

MOD DE PREPARARE


Puiul decongelat in prelabil in frigider il transam si scoatem pulpele si aripile.
Pulpele le taiem in doua. Peste carne, pune usturoiul pisat si restul ingredientelor si amestecam bine astfel incat sa fie bine acoperita carnea.

Punem bucatile de carne intr-o tava sau forma ceramica si le bagam la cuptor la 190 grade C caldura sus-jos fara ventilatie pentru 50 de minute.
Merge de minune cu amestecul in stil Hawaii de la Edenia.
Pofta mare!

Poulet jaune Fermier d’Auvergne Edenia este un pui din Franta, de o calitate superioara care este atestata prin certificarea Label Rouge.
Sunt pui care cresc lent, in minimum 81 de zile si au o alimentatie vegetala, cu vitamine si minerale, din care 75% sunt cereale.

Datorita mediului si felului in care sunt crescuti, carnea lor este ferma si saraca in grasimi.
Va recomand sa folositi cu incredere Poulet Jaune pentru aceasta reteta, dar si in celelate preparate Flaveur cu pui!