Astazi va invit sa gatim o reteta noua si savuroasa de supa cremoasa de pui pentru intreaga familie!
Pregatim reteta desigur cu puiul Poulet jaune Fermier d’Auvergne de la Edenia, pentru gustul sau extraordinar, specific si inconfundabil de pui de tara.
O alegere totodata sanatoasa pentru ca puii Poulet jaune sunt crescuti cu alimentatie 100% vegetala in mod traditional liber si fara tratamente cu antibiotice.

INGREDIENTE (6-7 portii)
1 Poulet jaune Fermier d’Auvergne de la Edenia
1 ceapa alba
5 morcovi potriviti
6 cartofi medii
3 catei usturoi
1 pastarnac
½ lingurita busuioc uscat
½ lingurita cimbru
1 lingurita patrunjel uscat
140g iaurt grecesc cu 10% grasime

MOD DE PREPARARE


Puiul decongelat in prealabil in frigider il transam si scoatem pulpele si aripile.
Cartofii ii curatam de coaja, iar 3 dintre ei ii taiem cubulete de aproximativ 1cm. Pe ceilalti 3 ii taiem in doua. Morcovii si pastarnacul ii taiem cubulete de 1cm. Ceapa o tocam marunt, la fel si usturoiul.
Punem intr-o oala 3L apa, apoi, cand incepe sa fiarba, adaugam carnea.
Lasam sa fiarba 10 minute, timp in care indepartam spuma care se formeaza.
Dupa 10 minute adaugam morcovii, pastarnacul, ceapa, usturoiul si cei 3 cartofi taiati in doua.
Dupa 10 minute contorizate din momentul in care apa da din nou in clocot, adaugam si cartofii cubulete si lasam totul sa fiarba pentru 25 de minute.

Cand timpul de fierbere s-a terminat (total 45 minute), scoatem toata carnea si cartofii taiati in doua, apoi adaugam condimentele.
Carnea o dezosam si o tocam mai marunt.
Cartofii ii punem intr-un bol mare si adaugam iaurtul si 10 polonice de zeama si pasam totul cu blenderul vertical pana obtinem o compozitie fina.
Punem inapoi in oala carnea dezosata si compozitia cu cartofii pasati si amestecam.
Este una dintre cele mai gustoase ciorbe pe care le-am facut vreodata!
Se pastreaza la frigider si se consuma in max 3 zile. Se poate si congela!
Pofta mare!

Poulet jaune Fermier d’Auvergne Edenia este un pui din Franta, de o calitate superioara care este atestata prin certificarea Label Rouge.
Sunt pui care cresc lent, in minimum 81 de zile si au o alimentatie vegetala, cu vitamine si minerale, din care 75% sunt cereale.
Datorita mediului si felului in care sunt crescuti, carnea lor este ferma si saraca in grasimi.
Va recomand sa folositi cu incredere Poulet Jaune pentru aceasta reteta, dar si in celelate preparate Flaveur cu pui!