INGREDIENTE

150 g amaranth
600 mL lapte de vaca 3,5% grasime sau lapte vegetal (am vrut sa iasa mai zemos)
Sirop de agrise galbene dupa gust – sau sirop de artar/gem
Pudra de vanilie

MOD DE PREPARARE

Am lasat amaranthul peste noapte la hidratat si l-am fiert in lapte cu pudra de vanilie aproximativ 20 de minute.
Siropul de agrise:
Am pus 250 g agrise galbene (destul de dulci) si 40 g zahar brut la foc mic (si-au lasat agrisele zeama si nu a mai fost nevoie sa adaug apa) pana a inceput sa se lege ca o dulceata. Am lasat sa se raceasca putin si am trecut printr-o sita sa indepartez semintele si cojile. Siropul obtinut se poate consuma ca atare, pe loc sau a doua zi sau se poate pune in borcanele si steriliza.
Eu l-am folosit pe post de indulcitor la amaranthul preparat mai sus iar surplusul l-am pus intr-un borcanel si sterilizat.
Pofta buna!