Ce sa faci cand iti raman albusuri?
Un gulguf! Si de data aceasta am optat sa refac „rondeaua” de ananas prin compozitia adoptata.
Astfel am utilizat urmatoarele

INGREDIENTE

2 albusuri
4 linguri de lapte
40 g unt 65% grasime
40 g faina
1 lingura de zahar brut (optional)
1/4 pastaie de vanilie (optional)
1/4 lingurita praf de copt
2 felii de ananas proaspat
decor optional: alune de padure pisate

 

MOD DE PREPARARE

Am frecat untul la temperatura camerei cu zaharul si laptele pana s-a format o „crema”.

Separat am batut spuma albusurile.

Am incorporat peste unt faina amestecata cu praful de copt, apoi cu o lingura, usor spuma de albus fara sa amestec apasat.

Am uns forma cu unt ( eu am folosit de unica folosinta, de carton), am turnat compozitia si am presarat din belsug ananas taiat cubulete, apasandu-l usor spre interior.

Am bagat totul la 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie pana a trecut testul cu „paiul/scobitoarea”.

Astfel am obtinut o „rondea” galbuie cu textura poroasa ..ca de ananas, cu gust si miros…de ananas.

Pofta buna!