INGREDIENTE

3 ardei capia rosii (congelati de toamna trecuta – opariti in prealabil – am folosit eu)
Un piept de gaina de curte
Orez (raportat la gramajul carnii…se pun 100 g orez la 1 kg de carne)
Un morcov
Un pastarnac mic
O ceapa
Cateva linguri de bulion bebelusesc
1 ou
Cimbru
O foaie de dafin
Marar verde
Boia dulce

 

MOD DE PREPARARE

Am fiert foarte bine carnea de gaina impreuna cu morcovul, ceapa si pastarnacul.

Intre timp am scos ardeiul din congelator si l-am pus intr-o strecuratoare.

Am tocat carnea cu legumele marunt si am amestecat cu oul, orezul, cimbru, marar si o lingurita de boia dulce.

Cu compozitia obtinuta am umplut ardeii capia pe care i-am asezat intr-o forma ceramica si am acoperit cu supa de la carne si legume si cateva linguri de bulion bebelusesc si o foaie de dafin!

Am introdus in cuptorul preincalzit la 180 de grade C caldura sus-jos fara ventilatie pana s-au rumenit, aproximativ 45 de minute!

La final am presat marar proaspat si au mancat cu smantana!

Pofta buna!