INGREDIENTE
150 g unt – grasime 65%
1 lingurita sirop artar (optional)
2 oua medii
1/4 pastaie vanilie (optional)
230 g faina alba de grau
80 g fulgi de ovaz
1/4 lingurita bicarbonat de sodiu
1/4 lingurita scortisoara
2 mere medii
MOD DE PREPARARE
Se mixeaza untul moale la temperatura camerei cu siropul de artar, ouale si vanilia.
Faina se cerne impreuna cu scortisoara si bicarbonatul, apoi se adauga si fulgii de ovaz in cadrul ingredientelor uscate.
Merele se curata de coaja, apoi se dau pe razatoare.
Peste amestecul de oua si unt, se adauga treptat faina mixand bine ca sa nu ramana cocoloase.
Dupa ce se incorporeaza toata faina, se adauga si merele scurse bine de zeama si se omogenizeaza compozitia.
Se preincalzeste cuptorul la 170 grade C caldura sus-jos fara ventilatie si se tapeteaza o tava cu hartie de copt. Din compozitia rezultata se formeaza bilute cu mainile umede care se pun la distanta unele de altele in tava (aproximativ 3-4 cm intre ele), apoi se aplatiza usor.
Se lasa la cuptor pana se rumenesc usor. (15-20 minute)
Pofta buna!