INGREDIENTE ALUAT
220g faina alba de grau
100g unt rece dat pe razatoare
10 linguri lapte
INGREDIENTE UMPLUTURA
100g spanac congelat
60g branza de casa preparata cu iaurt
1 ou mic
2 lingurite gris
MOD DE PREPARARE
Pentru aluat amestecam toate ingredientele si framantam pana putem forma o bila. (strangem aluatul cu mainile, nu framantam ca la cozonac, altfel nu se va lega).
Invelim aluatul in folie alimentara si-l bagam la frigider pentru o ora.
Intre timp preparam umplutura: punem spanacul in apa fierbinte sa se dezghete apoi il scurgem bine si-l tocam daca nu este deja tocat. Au rezultat 3 linguri de spanac scurs si tocat pe care il amestecam cu branza de casa grisul si oul batut. Oul trebuie sa fie foarte mic, in caz contrar puneti doar jumatate din oul batut.
Branza am facut-o rapid din 250mL lapte si 2 linguri iaurt.
Scoatem aluatul de la frigider si il intindem formand un dreptunghi cu dimensiunile 30x20cm.
Intindem umplutura peste aluat lasand 1cm liber pe margini. Rulam aluatul cu grija.
Din aluatul rulat taiem felii groase de 1cm. Folositi un cutit care taie foarte bine si nu apasati pe aluat pentru ca se va strica forma.
Punem biscuitii in tava pe hartie de copt si coacem in cuptorul preincalzit la 180 de grade C caldura sus-jos fara ventilatie pentru aproximativ 30 de minute.
Pofta buna!