INGREDIENTE
200g faina
200g gris
o lingura sirop de artar sau zahar brut (optional)
2 oua
45g ulei de masline
1 lingurita praf de copt bio
carob
40g unt
MOD DE PREPARARE
Am amestecat untul topit cu uleiul.
Intr-un bol am mixat ouăle cu zaharul pana si-au dublat volumul.
Am turnat uleiul si untul răcit, apoi faina, grișul si praful de copt.
Compozitia trebuie sa fie consistentă dar sa curgă de pe lingura.
Am acoperit si am dat 1 ora la frigider; in acest timp grișul se va umfla si vom putea modela biscuiții.
Daca încă mai e moale compozitia, se adauga o lingura de gris/faina.
Cu mâinile umezite am format bile mai mici decât o nuca si le-am tăvălit prin carob.
Am aseazat pe hârtie de copt in tava, cu spațiu intre ei.
Se dau la cuptor la 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie pentru 15-20 minute; la final trebuie sa fie încă moi deasupra, la atingere.
Pofta buna!
Buna! Am facut acesti biscuiti si au iesit foarte tari cu toate ca am urmat exact pasii din reteta. Se pune cumva lapte in compozitie?
Nu este lapte in compoziție. Singura explicație poate fi ca au fost ouăle mai mici. Sau poate ați pus mai mult gris. Mai multe mămici care i-au încercat S-au declarat mulțumite de ei.
La fel am facut si eu…am pus prea mult gria si s-a ingrosat rau dar am adaugat lapte pana s-a subtiat compozitia si au iesit foarte fragezi si deliciosi!
Descurcărete femeile, cine o poate contesta?