INGREDIENTE:

50 g unt de 82% grăsime (ținut la temperatura camerei cu 10-15 min înainte)
50 g făina integrala de grâu
50 g târâte de ovăz sau fulgi de ovăz pe care ii rasniti, dar nu foarte fin
1 lingura zahăr brut
1/2 lingurița de praf de copt bio
1/2 lingurița de pasta/pudra de vanilie
1 lingura de merisoare pe care le hidratați puțin

MOD DE PREPARARE:

Am amestecat untul tăiat bucatele cu restul ingredientelor uscate așa între degete pana a devenit usor nisipos, dar omogen.

Am incorporat și merișoarele stoarse bine, am făcut o bila pe care am învelit-o cu folie alimentara și am dat-o la frigider 15 minute.

Am întins apoi o foaie de 3 mm grosime și am decupat forme.

Le-am pus in tava pe hârtie de copt și am dat la cuptorul preîncălzit la 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie, aproximativ 15 minute pana când se rumenesc foarte puțin pe margini.

Scoateti tava și lăsați-i acolo 5 minute, apoi puteți sa-i transferați pe farfurie.

* Cand luați biscuiții de pe blat pentru a-i pune in tava, luați-i cu ajutorul unei raclete sau a unui cuțit cu lama lata pentru ca altfel se rup.
* Când întindeti aluatul, se va rupe pe margini, dar puteți lipi cu mâna acolo unde se rupe.
* Resturile de aluat, după ce am decupat, le-am întins iar și am tăiat cu un cuțit.

Ies fragezi și crocanți. Delicioși.

Pofta buna!