INGREDIENTE

12 foi de orez (rotunde)
Aproximativ 800g ciuperci (am folosit la conserva)
1 ardei gras rosu
1 ceapa
1 morcov
Patrunjel
Sos de rosii
2 linguri ulei de masline
Condimente dupa gust

MOD DE PREPARARE

Tocam marunt la robot ardeiul, ceapa si morcovul si le punem la inabusit in ulei de masline si apa, adaugand apa pana sunt gatite. Peste legumele inabusite, adaugam ciupercile tocate tot marunt la robot (sau la cutit) si mai lasam 5 minute.

Luam foi de orez, le bagam in apa fierbinte 7 secunde sa se inmoaie apoi le umplem cu ciuperci. (vezi pe ambalaj modul de impachetare al sarmalelor)

Punem sarmalele intr-o cratita, si turnam sos de rosii dupa plac, apoi presaram patrunel.

Eu am pus doua straturi de sarmale unul peste altul, dar nu va sfatuiesc sa procedati la fel pentru ca s-au lipit unele de altele.

Bagam la cuptor aproximativ 15 minute, la 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie.

Am servit cu PATRATELE DE OREZ.

Pofta buna!