INGREDIENTE
100g ulei de cocos pe care-l topim- *puteti inlocui si cu unt dar vor avea alta textura probabil.
200g faina alba de grau
100g fulgi de cocos
1 pliculet praf de copt bio (7g)
2 oua
4 linguri stafide (sau in functie de preferinte)
*zahar in functie de preferinte
*faina pe care am folosit-o a fost t45. Este posibil sa iasa aluatul prea gros daca folositi alt tip de faina, de aceea mai bine incercati sa reduceti cantitatea de faina din start la 150g si vedeti pe parcurs cat este necesar. Aluatul final este unul tare, dar nu coca, deci nu merge intins cu sucitorul insa se poate modela in bilute de exemplu :D.
MOD DE PREPARARE
Amestecam faina cu praful de copt si fulgii de cocos.
Mixam uleiul de cocos topit cu zaharul, apoi adaugam ouale si omogenizam. Incepem sa adaugam faina putin cate putin si mixam pana se incorporeaza bine. Aluatul va fi tare, dar nu coca iar mixerul va merge mai greu. Adaugam si stafidele si amestecam cu o lingura de lemn.
Intr-o tava tapetata cu hartie de copt punem aluatul cu o ustensila de inghetata sau cu o lingura, lasand spatiu intre biscuiti.
Cu o furculita uda aplatizam usor biscuitii in tava.
Coacem la 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie pana se rumenesc putin.
Ies fragezi si deliciosi!
A iesit o tava plina de biscuiti, eu voi si congela din ei. Ii voi decongela direct in cuptor cateva minute.
Pofta buna!
Eu am pus unt si au iesit super buni
Si eu tot cu unt… mai mulți am mancat eu decât bebe .. bine, nici el nu e de plâns … super deliciosi
Bună.. Am încercat aceasta reteta dar în loc de cocos si ulei de cocos am pus quinoa și unt au ieșit la fel de buni și fragezi.. Yumm
Bună seara. Ce cuptor folosiți? Eu am pe gaz și mi e frica sa nu se prindă de hârtie fiind aluatul asa moale.
eu am cuptor electric. Nu se lipesc de hartia de copt!
Nu scrie in reteta nimic de fulgii de cocos.
scrie chiar dupa modul de preparare 🙂