INGREDIENTE
170 g faina alba de grau
2 linguri carob
1 lingurita bicarbonat de sodiu sau praf de copt bio
115 g unt moale (la temperatura camerei) cu 65% grasime
1 ou (la temperatura camerei)
1 lingurita pudra vanilie
Crema:
150 ml lapte de vaca 3.5% grasime
2 linguri fulgi de cocos
10 g unt cu 65% grasime
1 lingura faina alba de grau
1 lingura zahar
MOD DE PREPARARE
Pregatim aluatul de biscuiti astfel: mixam untul circa un minut cu pudra de vanilie pana devine pufos, apoi adaugam oul si continuam sa mixam. Amestecam faina cu bicarbonatul, carobul si le adaugam compozitiei de unt. Obtinem un aluat usor lipicios, pe care il dam la frigider pentru 40 de minute.
Scoatem aluatul de la frigider si cu mana formam cate o biluta de marimea unei nuci. Aplatizam bilutele usor cu palma pe hartia de copt in tava.
Coacem biscuitii la 180 de grade C caldura sus-jos fara ventilatie pentru 10 minute.
Crema: Punem laptele cu faina si zaharul in cratita la foc mic.
Amestecam cu un tel pana se ingroasa, apoi adaugam untul si fulgii de cocos. Lasam crema si biscuitii sa se raceasca inainte sa-i umplem.
Am obtinut 9 biscuiti umpluti si megadeliciosi.
Pofta buna!
Buna Cristina, imi spui te rog ce este carobul? Nu am auzit niciodata de el decat acum cand am bebe si caut retete pt inspiratie aici 😊 si daca ai putea pune o poza sa vad cum arata, nu locuiesc in romania si trebuie sa il identific aici 😊 multumesc.
https://flaveur.ro/carob-versus-cacao/
Am cautat pe google si am gasit faina de carob, mi am si comandat 2 pungute bio 😊 multumesc de toate retetele, am probat cateva pt bebeplusha mea si ne au placut 💛