Fara alte comentarii….ceva simplu, bun, de toamna!
INGREDIENTE
50 g unt
100 g faina integrala
3 linguri cu varf de dovleac placintar razuit fin
1 lingura rasa de zahar brun brut (optional)
1 lingurita rasa praf de copt
1 lingura de nuci pisate
MOD DE PREPARARE
Am razuit fin dovleacul si l-am pus intr-o tigaie cu scortisoara si 2 linguri de apa.
Cand s-a inmuiat, am stins focul si am amestecat cu zaharul.
Separat am amestecat faina cu praful de copt, si untul la temperatura camerei.
Am incorporat apoi dovleacul,si nucile pisate.
Am format batoane pe care le-am intins si presat pe hartia de copt in tava.
Am pudrat cu scortisoara si am bagat la cuptor circa 15 minute ( 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie, preincalzit).
Pana cand sunt rumenite uniform.
Se pastreaza minunat si sunt perfecte de luat la pachet.
Pofta buna!
Bună! Pot pune dovleac copt în loc de dovleac crud?
A incercat careva si varianta fara zahar?
Da, chiar si eu 🙂
Ies gustosi in ambele variante.
Mie imi plac facuti fara zahar si unsi cu miere dupa racire.
Ies umezi in interior?
Nu. Daca ai dubii, pune jumatate din cantitatea de dovleac.
El nefiind strans intr-un loc…are aceeasi textura la exterior, cat si la interior.
Ce perioada se pot pastra si consuma?
Eu zic 72 h maxim, daca rezistati tentatiilor.
Noi atat i-am tinut, si dupa 3 zile erau tot fragezi.
Evident tinuti in conditii optime, cutii inchise etsns sau macar in hartie de copt.