INGREDIENTE

Blat:
1 galbenus de ou
200g faina alba de grau
50g migdale macinate
70g unt la temperatura camerei
2 linguri de lapte de vaca 3.5% grasime
1 lingurita scortisoara Ceylon

Crema de vanilie (click pentru a vedea reteta) – jumatate din cantitatile din reteta

Decor

Mascarpone + o lingura zahar pudra (optional)
Fulgi de cocos
Fructe (la alegere)

MOD DE PREPARARE

Pentru blatul de biscuite amestecam ingrediente uscate (faina, scortisoara și migdalele) cu untul la temperatura camerei pana devine un aluat nisipos, adaugam galbenusul si laptele. Framantam pana obtinem un aluat omogen.

Formam o bila de aluat, o invelim in folie alimentara de plastic si o bagam la frigider pentru o ora.

Dupa ce a stat la frigider, impartim in doua aluatul si intindem pe blat o foaie de 20 cm inaltime si 15 latime (acestea sunt dimensiunile sablonului de carton pe care l-am facut).

Punem sablonul deasupra blatului si decupam cu grija (vezi imagine). Din aluatul ramas decupam si doua stelute iar cu restul de aluat putem face cativa biscuiti.

Punem cei doi braduti decupati si stelutele in tava pe hartie de copt si bagam la cuptor la 200 grade C caldura sus-jos fara ventilatie pentru 15 minute. Lasam bradutii sa se raceasca putin in tava.

Pentru asamblare vom pune crema de vanilie fierbinte peste unul dintre braduti, iar deasupra cremei punem cel de-al doilea bradut.

Pentru decor vom amesteca mascarponele cu zaharul pana obtinem o crema fina. Vom folosi posul sau ne vom ajuta de o punga taiata la colt. Decoram si cu fructele dorite si presaram fulgi de cocos.

Gata un mini tortulet delicios pentru Craciun. Pofta buna!