INGREDIENTE

4-5 capsuni maricele
1 ou
5-6 linguri faina alba de grau (tip 650); la nevoie se mai poate pune, in functie de tipul fainii sau de cat de zemoase sunt capsunile
½ lingurita praf de copt bio
½ lingurita scortisoara Ceylon
Un varf de lingurita pudra de vanilie – optional
2 linguri ulei de masline sau cocos
5-6 linguri lapte de vaca 3.5% grasime sau lapte vegetal
1 lingura sirop de artar – optional

MOD DE PREPARARE

Am spalat foarte bine capsunile si le-am pasat cu furculita.

Am batut oul si l-am amestecat cu uleiul, laptele, siropul de artar, praful de vanilie si scortisoara si piureul de capsuni.

Am adaugat treptat faina amestecata cu praful de copt si am omogenizat.

Am turnat compozitia in forme de silicon si am bagat la cuptorul preincalzit la 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie pana cand au devenit usor rumene briosele, aprox 30 de minute.

Pofta buna!

*textura brioselor este usor umeda!