Astazi va propun o reteta noua de briose cu cartof dulce si spanac, delicioase si usor de preparat! Merg de minune ca gustare sau puse la pachetelul pentru gradi!
Am folosit spanac frunze portii de la Edenia, pentru ca este 100% natural si fara conservanti.
Frunzele fragede ale spanacului congelat Edenia isi pastreaza savoarea intensa caracteristica si sunt bogate in nutrienti esentiali pentru o dieta echilibrata.
Pentru un gatit rapid vi-l recomand cu mare drag sa il folositi in retetele Flaveur!
INGREDIENTE (11 briose mari)
60g spanac frunze de la Edenia
200g cartof dulce (cantarit fara coaja)
1 ou
250mL lapte
250g faina alba de grau
2 lingurite praf de copt bio
50g cascaval ras
80g iaurt natur
80g unt (pe care il topim)
MOD DE PREPARARE
Punem spanacul si cartoful dulce taiat cubulete la abur pentru aproximativ 20 de minute.
Pasam cartoful dulce cu furculita iar spanacul il tocam cu cutitul sau cu maruntitorul electric.
Lasam deoparte legumele.
Intr-un bol punem restul de ingrediente si mixam pana obtinem o compozitie omogena.
Integram in compozitie si legumele, amestecand cu o spatula.
Umplem forme de briose si coacem la 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie pentru aproximativ 40 de minute sau pana se rumenesc frumos.
Lasam briosele sa se raceasca in forma apoi le putem scoate.
Le vom pastra la frigider pentru maximum 3 zile.
Pofta buna!
Spanacul congelat de la Edenia are in primul rand avantajul de a fi disponibil pe tot parcursul anului. De asemenea nu necesita decongelare inainte de gatire!
Toate legumele Edenia sunt la doar cateva ore de la recoltare pentru a pastra cat mai bine nutrientii si ajung la consumator fara sa isi schimbe proprietatile.
Va invit cu incredere sa folositi legumele Edenia in preparatele Flaveur!
Foarte gustoase!
multumesc mult pentru feedback!
Bune, dar cât de umede trebuie sa rămână la interior? După 50 min nu îmi dau seama dacă asa trebuie sa fie sau dacă sunt necoapte la mijloc
dupa 50 de minute la cuptor nu are ce sa nu fie gatit! Aceea este textura finala!