INGREDIENTE

225g faina alba de grau
1 lingura zahar
1/2 lingurita praf de copt
120g smântână cu 12% grasime sau mai grasa
180ml lapte de vaca 3.5% grasime
2 oua extra-mari
1 lingurita pudra de vanilie – optional
2 banane coapte tăiate cubulete
Unt pentru uns tigaia

MOD DE PREPARARE

Într-un bol amestecam impreuna faina, zaharul si praful de copt.

Intr-un alt bol amestecam smantana, laptele, ouale si pudra de vanilie. Adaugam ingredientele umede peste cele uscate, amestecand pana la omogenizare.

Într-o tigaie antiaderenta punem putin unt topit și stergem cu un servetel. Adaugam din aluat cu o lingura, cam 3 clatite intr-o tigaie, pe fiecare clatita punem din bananele taiate cubulete .

Coacem pana cand apar bule deasupra si partea inferioara se rumeneste frumos. Intoarcem clatitele si lasam pana se rumenesc.

Au iesit delicioase.

Pofta buna!