INGREDIENTE
1 dovlecel mediu
3 rondele de morcov
2 rondele de radacina de patrunjel
100 ml lapte 3.5%gr
1 lingura de faina
1 lingura de smantana
1 lingurita de unt
2 linguri de mamaliga fiarta (gatita)
MOD DE PREPARARE
Am gatit la aburi legumele.
Am pus intr-o craticioara untul si faina.
Cand s-a topit acesta am pus laptele.
Am taiat marunt la cutit legmele si le-am pus in sosul alb si le-am mai foert circa 5 minute amastecand incontinuu.
La final am pus smantana, am format cu ajutorul unei lingurite galustele de mamaliga si dupa ce le-am pus peste ciulama am mai dat totul la cuptor pentru circa 10 minute.
Pofta buna!
Foarte buna mancarica! Eu am folosit dovlecel zucchini si a iesit minunata si piticul a papat cu pofta!
Ma bucur ca va place acest preparat. Si noua ne place muuuult! Multumesc pentru feedback!
Nu am în ce să fac legumele la aburi, le pot fierbe?
Sigur. Fara nici o problema. Astazi chiar asa am facut ciulamaua. Spor. Sper sa va placa!
Se poate folosi iaurt in loc de smântână?
da
Putem sa adăugăm Si ou fiert?
de ce nu? 🙂
In loc de lapte pot folosi apa? Sau sa nu pun delo c?
puteti pune apa