Cine nu adora acesta supa delicioasa?
Cu mic, cu mare, indiferent de anotimp ea este alegerea perfecta, pentru o masa gustoasa.

 

INGREDIENTE (aproximativ 4-5 portii de 250 ml)

1 morcov
1 ceapa
1 radacina de patrunjel
1 pastarnac
un sfert de telina medie
4 linguri cu gris- rase
1 ou
o lingurita de masline
patrunjel verde
200 g piept de pui (dar se poate inlocui si cu pulpa sau aripi)

 

MOD DE PREPARARE

Punem carnea la fiert si indepartam spuma atunci cand se formeaza. Cand nu spuma nu mai apare, adaugam legumele tocate marunt si aproximativ 2 litri de apa si lasam sa fiarba la foc mic.

Separat am batut oul bine si am adaugat in ploaie grisul, amestecand dupa fiecare lingura si incorporand treptat si uleiul.
Grisul este legat si pufos.
Cand legumele si carnea sunt fierte, cu ajutorul unei lingurite punem galustele in supa ce fierbe.

Ca sa nu se lipeasca, fie modelati intre 2 lingurite compozitia, fie udati lingura la fiecare galusca.

Ele sunt gata cand se ridica la suprafata. Atunci stingem focul, adaugam patrunjelul si acoperim oala pentru 15 minute.

Pofta buna!