INGREDIENTE
2 mere potrivite
1 morcov mic
3 ouă
3 linguri de făină alba de grau
3 linguri ulei de cocos/ unt topit/ulei de masline
1 lingură nuci măcinate
un praf scorțișoară Ceylon
un vârf de cuțit nucșoară
1 linguriță praf de copt bio
MOD DE PREPARARE
Am curățat merele și morcovul de coajă, apoi le-am dat pe răzătoare (merele pe cea cu găuri mari, iar morcovul pe cea cu găuri mici). Am călit merele și morcovul într-o tigaie antiaderentă, apoi le-am amestecat cu scorțișoară și nucșoară.
Am separat ouăle și am mixat bine albușurile, peste care am pus apoi făina în ploaie și praful de copt. Gălbenușurile le-am amestecat cu merele și morcovul călite, uleiul de cocos și nuci. Am încorporat albușurile și am amestecat cu mișcări ușoare.
Am dat brioșele la cuptorul preîncălzit, pentru aproximativ 35 de minute, la 180 de grade C caldura sus-jos fara ventilatie.