INGREDIENTE

100 g piure de sfecla
1 ou
150 g iaurt
100 g faina alba de grau
50 g fulgi de cocos
1 lingurita praf de copt bio
Un varf de lingurita de pudra de vanilie (optional)
1 lingura sirop artar (optional)
50 mL lapte de vaca 3.5% grasime

MOD DE PREPARARE

Curatam sfecla si o punem la fiert pana devine moale. O facem piure si o lasam la racit.

Batem oul cu siropul de artar pana se deschide la culoare si isi dubleaza volumul. Adaugam piureul de sfecla, iaurtul, vanilia si laptele si omogenizam cu mixerul.

Cernem deasupra faina si praful de copt, incorporam cu mixerul, iar la final adaugam fulgii de cocos.

Eu am folosit forme de briose siliconice pe care le-am umplut pe trei sferturi. Se dau la cuptorul preincalzit la 170 de grade C caldura sus-jos fara ventilatie pentru aproximativ 35 de minute sau pana trec testul scobitorii.

Au iesit 10 briose delicioase, putin umede la interior.

Se pot servi simple, sau le puteti orna cu crema de mascarpone si ricotta.

Pofta buna!