INGREDIENTE

Aluat:
250 g faina + extra pentru intins
125 g unt rece – cu 65% grasime
1 ou
Jumatate de lingurita de pudra de vanilie sau pastaie

Umplutura:
4-5 lamai (100 sau 150 ml suc – dupa preferinte)
500 g ricotta
2 linguri sirop artar sau zahar
2 oua mari

MOD DE PREPARARE

Punem faina intr-un bol mare si adaugam untul rece, taiat cubulete. Il amestecam cu faina pana obtinem un aluat de consistenta nisipului. Adaugam oul batut si formam aluatul. Il transferam pe blatul de lucru si il framantam putin pana obtinem o bila. Il infasuram in folie alimentara si dam la frigider pentru 30 de minute.

Pe o suprafata pe care am presarat faina, intindem aluatul subtire (aproximativ3-5 mm). Il punem intr-o tava de tarta de 25 cm cu fund detasabil cu ajutorul unui sucitor, niveland aluatul si impingandu-l pe margini. Taiem excesul de aluat (il putem folosi pentru a face cativa biscuiti), peticim daca avem gauri in aluat si il intepam cu furculita.

Coacem tarta in cuptorul preincalzit la 180 de grade C caldura sus-jos fara ventilatie pentru 20 de minute.

Intre timp stoarcem lamaile. Avem nevoie de 100-150 ml de suc proaspat. Intr-un bol punem ouale, le batem bine, adaugam ricotta, siropul de artar si lamaia si amestecam pana obtinem o consistenta fina.

Turnam compozitia peste aluat si mai coacem pentru inca 30 de minute.

Transferam tarta pe un gratar si o lasam sa se raceasca. Puteti orna dupa plac, eu am folosit fulgi de cocos deshidratati si fulgi de cocos normali.

Pofta buna!