INGREDIENTE
180 g sfecla rosie coapta
4 linguri ulei de masline
o lingura sirop de artar sau zahar brut (optional)
1 ou
1 lingurita pudra de vanilie (optional)
200 g faina alba de grau
1 lingurita praf de copt
2 linguri carob
200 ml lapte de vaca
Topping:
3 linguri mascarpone
1 lingurita zahar brut sau sirop de artar (optional)
MOD DE PREPARARE
Batem oul cu zaharul brut (sau siropul) si cu uleiul pana devine ca si o spuma.
Adaugam sfecla blenduita, pudra de vanilie si laptele.
Faina o amestecam cu praful de copt si carobul.
Incorporam acest amestec in compozitia lichida, amestecand continuu cu lingura.
Turnam compozitia in forme de briose si dam la cuptor pentru aprox.35 minute la 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie pana se rumenesc frumos.
Amestecam branza mascarpone cu zaharul si ornam briosele, scoase din cuptor (dupa racire).
Pofta buna!
*In loc de zaharul din compozitie se poate pune sirop de artar.
**Timpul de gatire depinde si de felul cuptorului pe care il folositi.
***Testati cu o scobitoare briosele, pentru a vedea daca sunt coapte.