Astazi am pregatit, dupa o reteta noua, briose pufoase cu zmeura, fistic si iaurt! Ies super delicioase si vor fi garantat bine primite da catre cei mici!

Va recomand sa incercati reteta cu zmeura de la Edenia, pentru ca este 100% proaspata si provine din soiurile cele mai bune. De asemenea este curatata, spalata, sortata si congelata rapid.

Zmeura este una dintre cele mai delicoase fructe de padure ce aduce beneficii atat pentru sanatate, cat si pentru frumusete. Este o sursa de vitamina C, magneziu, cupru sau calciu si are proprietati antimicrobiene si anticancerigene.

INGREDIENTE (12 briose)
2 oua
80g unt (pe care il topim – am folosit cu 65% grasime)
200g iaurt natur (am folosit cu 3.6% grasime)
O lingura zahar sau sirop de artar (cantitatea o stabilim in functie de preferinte)
220g faina alba de grau
2 lingurite praf de copt bio
150g zmeura de la Edenia
100g fisctic crud (cantarit fara coaja)

MOD DE PREPARARE
Fiscticul il tocam cu cutitul sau il maruntim la robot astfel incat sa ramana si bucatele.
Intr-un bol mixam ouale cu zaharul pana obtinem o compozitie omogena.
Adaugam pe rand untul topit si racit, iaurtul, faina amestecata cu praful de copt si fisticul, mixand dupa fiecare pana se integreaza.

La final adaugam si zmeura direct congelata si amestecam usor si nu insistam foarte mult.
Umplem forme de briose si coacem in cuptorul preincalzit la 190 grade C caldura sus-jos fara ventilatie pentru 35 de minute sau pana se rumenesc frumos.

Cand sunt gata, le scoatem din cuptor si le lasam sa se raceasca in forma, apoi le putem scoate.
Ies foarte gustoase si pufoase si usor moi.
Pofta mare!

Fructele Edenia provin din soiurile cele mai bune, cu gustul cel mai intens si savuros iar prin congelare rapida, individuala, fruct cu fruct, isi pastreaza intacte vitaminele si nutrientii iar gustul este desavarsit, de fructe deplin coapte.

Culese la maturitate deplina si congelate imediat dupa recoltare, fructele Edenia pot fi folosite atat congelate cat si decongelate. Sunt ideale atat in preparate dulci, main course sau consumate ca atare, dupa decongelare.

Vegane, fara gluten sau fara zahar adaugat, fructele Edenia iti dau idei pentru orice preparat si doar imaginatia este limita!

Va invit sa folositi cu incredere fructele Edenia in preparatele Flaveur!