INGREDIENTE

3 oua
170 g faina alba de grau
150 g unt topit cu 65% grasime
5 g praf de copt bio
1 lingura zahar brun (optional)
1 lingura carob

MOD DE PREPARARE

Amestecam ouale si zaharul cu un tel apoi incorporam treptat faina, praful de copt si untul topit.

Luam 7 linguri din aluat si le amestecam cu carobul in alt vas.

Turnam din aluatul fara carob in formele de briose (1/2 in fiecare forma), apoi punem deasupra cate o lingura din aluatul cu carob si acoperim cu inca o lingura din aluatul fara carob. Eu am presarat si cateva nuci pisate deasupra.

Dam briosele in cuptorul preincalzit la 180 de grade C caldura sus-jos fara ventilatie pentru 20 minute. Pe doua dintre ele le am facut fluturasi cu putina dulceata si ricotta.

Taiem capacul cu un cutit si il impartim in 2 parti egale. Punem o lingurita ricotta pe briosa sau budinca, sarlota. Infigem in ricotta cele doua parti obtinute din capac si intre ele trasam o linie cu dulceata.

Moi si delicioase!

Pofta buna!