Pentru astazi am pregatit broccoli gratinat cu rosii uscate si mozzarella! O reteta savuroasa si pentru cei mici si pentru cei mari!
Am folosit desigur pentru aceasta reteta broccoli de la Edenia! Este perfect pentru un gatit rapid si vi-l recomand cu mare drag sa il folositi in retete!
Broccoli este o leguma uimitoare cu multe beneficii asupra organismului datorita substantelor nutritive pe care le contine. Prin congelare buchetele de broccoli isi pastreaza culoarea intensa, verde, dar si savoarea si gustul deosebite. In plus, contribuie la portia zilnica de sanatate, datorita aportului important din vitaminele A si C.
INGREDIENTE
450g broccoli de la Edenia
10 petale de rosii uscate (am folosit in ulei de masline)
½ ceapa rosie
2 lingurite usturoi granulat
200g smantana (am folosit cu 15% grasime)
2 oua
80g mozzarella
1 lingura busuioc uscat
Unt pentru uns vasul ceramic
MOD DE PREPARARE
Gatim broccoli la abur pentru 15 minute.
Tocam ceapa marunt iar petalele de rosii le taiem in doua.
Intr-un bol punem ouale, smantana, ceapa rosie, mozzarella rasa, rosiile uscate si condimentele si amestecam cu o furculita pana se omogenizeaza.
Ungem un vas ceramic cu unt (marime medie) si repartizam buchetelele de broccoli. Deasupra turnam compozitia incercand sa acoperim cat mai bine buchetelele de broccoli.
Bagam vasul in cuptor, setam 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie si lasam pentru aproximativ 30 de minute sau pana incepe sa se rumeneasca deasupra.
Extraordinar de gustos! O cina ideala! Pofta mare!
Folosesc uzual in retetele Flaveur broccoli congelat de la Edenia pentru ca este disponibil pe tot parcursul anului si mai ales pentru ca este 100% natural si fara conservanti.
Acest lucru este in fapt valabil pentru toate legumele congelate de la Edenia.
Legumele Edenia sunt congelate la doar cateva ore de la recoltare pentru a pastra cat mai bine nutrientii si ajung la consumator fara sa isi schimbe proprietatile.
Va invit cu incredere sa folositi legumele Edenia in preparatele Flaveur!