INGREDIENTE (4 portii)
200g capsuni
o lingura zahar (optional sau in functie de preferinte numai pentru 1an+/ pasta de curmale sau stafide pentru 8 luni+)
4 linguri gris
4 oua
450g branza dulce de vaci
o lingurita pudra de vanilie (optional)
o mana de zmeura (optional)
unt pentru uns vasul ceramic
MOD DE PREPARARE
Taiem capsunile rondele. Restul ingredientelor (mai putin zmeura) il punem intr-un bol si mixam pana obtinem o compozitie omogena. Adaugam apoi fructele si amestecam cu o spatula.
Ungem un vas ceramic cu unt si turnam compozitia apoi nivelam. Am folosit un vas ceramic rotund cu diametrul de 19cm. Se pot folosi si alte forme de vase ceramice / yena / silicon.
Bagam vasul in cuptor, setam 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie si lasam pentru 50 de minute.
Calda este moale dar se mai intareste putin cand se raceste. Se serveste cu lingurita.
Delicioasa! Pofta mare!
Buna Cristina!
In Rețetele in care se pune brânza de vaci, o pot înlocui cu cea de capra?
Merci pt răspuns.
sigur, daca are o textura apropiata de cea de vaci.