Va invit sa pregatim astazi impreuna o budinca delicioasa de cuscus cu broccoli si mascarpone!
Folosim desigur piureul de broccoli de la Edenia, cu care putem gati mult mai rapid aceasta reteta!
Broccoli fiert, pasat si congelat in forma de peleti, este usor de folosit in orice reteta in doar cateva minute si nu se decongeleaza inainte de preparare!
INGREDIENTE (4-5 PORTII)
100g cuscus (din grau dur)
450mL apa
300g piure de broccoli de la Edenia
2 oua
250g mascarpone
Cateva buchetele de broccoli de la Edenia
50g cascaval ras (sau mozzarella fresca pentru bebelusii mai mici de 1 an)
MOD DE PREPARARE
Punem apa intr-o craticioara la foc mic si, cand incepe sa fiarba, oprim focul, apoi adaugam cuscusul si acoperim cu un capac. Lasam cuscusul sa se umfle pentru 20 de minute.
Intre timp punem peletii de piure intr-o craticioara la foc mic si amestecam pana se decongeleaza. Buchetelele de broccoli le fierbem pentru 6 minute.
Amestecam piureul de broccoli cu mascarpone, oua si cuscusul.
Punem compozitia intr-o forma ceramica, yena sau silicon. Am folosit o forma din silicon de 23x23cm. Deasupra repartizam buchetele de broccoli si presaram cascaval ras.
Coacem in cuptor la 190 grade C caldura sus-jos fara ventilatie pentru 40 minute sau pana se rumeneste frumos.
Budinca iese moale, dar se mai intareste dupa ce se raceste.
O pastram la frigider si o consumam in max 3 zile. O putem reincalzi la cuptor.
Pofta mare!
Piureurile Edenia contin 100% legume naturale, sortate, curatate, spalate, prefierte, pasate si congelate in forma de peleti. Nu sunt modificate genetic!
Sunt ideale pentru ca se pregatesc cu usurinta si fara pierderi si rezultatul poate fi un piure rapid (fara adaos de apa) sau o supa crema (cu adaos de apa).
Piureurile de legume sunt disponibile in 6 sortimente (mazare, telina, morcovi, cartof dulce, broccoli si dovleac) si se gasesc deja in supermarket-urile fizice si online.
Legumele sunt pasate si congelate in forma de peleti imediat dupa recoltare, pastrand astfel intacte vitaminele si substantele nutritive.
Peletii Edenia se pot folosi usor in orice reteta, se gatesc rapid si sunt disponibili tot anul!
Va invit sa folositi cu incredere piureurile de legume Edenia in preparatele Flaveur!
Pot înlocui mascarpone cu smântână sau brânză de vaci ?
da