Va propun sa gatim astazi o prajitura cu visine si ricotta, nemaipomenit de gustoasa si pufoasa!
Va recomand sa folositi pentru aceasta reteta visinele fara samburi de la Edenia pentru ca sunt 100% proaspete si provin din soiurile cele mai bune. Sunt alese, spalate, curatate de samburi, sortate si congelate rapid.
Visinele Edenia sunt pline de antioxidanti, vitamina C si antocianine, acele fitochimicale care au un bun efect antiinflamator, incurajand circulatia sangelui si contribuind la echilibrarea sistemului nervos.

INGREDIENTE
3 oua
O lingura zahar (sau in functie de preferinte)
200mL ulei de masline nonextravirgin
200mL lapte de vaca 3.5% grasime
330g faina alba de grau tip 000
2 linguri amidon de cartofi sau de porumb (se poate omite)
3.5 linguri carob
2 lingurite praf de copt bio
350g visine de la Edenia
Pentru crema:
250g ricotta
1 oua
O lingura zahar

MOD DE PREPARARE
Lasam visinele la temperatura camerei intr-o strecuratoare pentru 2-3 ore.
Amestecam faina, amidonul, praful de copt si carobul.
Intr-un bol mixam ouale cu zaharul pana obtinem o compozitie spumoasa.
Adaugam apoi pe rand uleiul, laptele si amestecul de faina si mixam dupa fiecare ingredient pana se omogenizeaza.
Pentru crema mixam totul cateva secunde.

Punem compozitia in forma. Am folosit o forma patrata 23x23cm dar recomand o forma mai mare pentru ca a iesit foarte inalta.
Deasupra compozitiei repartizam visine iar din loc in loc punem cate 2 linguri din crema de branza.
Bagam in cuptorul preincalzit la 190 grade C caldura sus-jos fara ventilatie si lasam pentru 45 de minute. Putem face si textul cu scobitoarea.
O lasam sa se raceasca complet inainte sa o taiem.
Pofta mare!

Fructele Edenia provin din soiurile cele mai bune, cu gustul cel mai intens si savuros iar prin congelare rapida, individuala, fruct cu fruct, isi pastreaza intacte vitaminele si nutrientii iar gustul este desavarsit, de fructe deplin coapte.
Culese la maturitate deplina si congelate imediat dupa recoltare, fructele Edenia pot fi folosite atat congelate cat si decongelate. Sunt ideale atat in preparate dulci, main course sau consumate ca atare, dupa decongelare.
Vegane, fara gluten sau fara zahar adaugat, fructele Edenia iti dau idei pentru orice preparat si doar imaginatia este limita!
Va invit sa folositi cu incredere fructele Edenia in preparatele Flaveur!