Astazi am pregatit o budinca absolut savuroasa de fulgi de ovaz cu capsuni si va invit cu mare drag sa o incercati pentru cei mici!
Capsunile sunt fructe delicioase si foarte populare, fiind o sursa excelenta de vitamina C, mangan si antioxidanti puternici. Contribuie la imbunatatirea sanatatii inimii, la reglarea nivelului de zahar din sange si au proprietati antiinflamatorii. Sunt bogate in fibre si sarace in calorii, fiind un aliment ideal pentru un stil de viata sanatos.
Va recomand desigur sa folositi capsunile Edenia, pentru ca sunt 100% proaspete si provin din soiurile cele mai bune de capsuni. Sunt alese, spalate, sortate, curatate de codite si congelate rapid.

INGREDIENTE (2 portii)
100g fulgi de ovaz mici
150g capsuni de la Edenia
250mL lapte vaca 3.5% grasime sau lapte vegetal
1 ou (se poate inlocui cu o lingurita de seminte de in macinate lasate la inmuiat in 10 lingurite apa)
1 lingura sirop de artar (numai pentru 1 an+)
Un praf scortisoara Ceylon
½ lingurita praf de copt bio (optional)
1 lingura ulei de cocos
1 lingurita seminte de Chia (recomandat a fi macinate)

MOD DE PREPARARE
Lasam capsunile la decongelat intr-o strecuratoare pentru 2 ore sau le putem decongela in prealabil in frigider peste noapte.
Intr-un bol amestecam oul cu laptele apoi adaugam restul ingredientelor, mai putin capsunile. Lasam compozitia in repaus pentru 30 de minute apoi amestecam si capsunile tocate cubulete.
Ungem 2 vase ramekin cu ulei de cocos si repartizam compozitia. Coacem la 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie pentru 40 de minute sau pana incepe sa se rumeneasca deasupra.
Rezulta o budinca delicioasa care se poate servi cu lingurita sau taiata bucatele dupa ce se mai raceste.
A doua portie o putem servi a doua zi, pastrata in frigider si reincalzit 10 minute la cuptor.
Pofta mare!

Fructele Edenia provin din soiurile cele mai bune, cu gustul cel mai intens si savuros iar prin congelare rapida, individuala, fruct cu fruct, isi pastreaza intacte vitaminele si nutrientii iar gustul este desavarsit, de fructe deplin coapte.
Culese la maturitate deplina si congelate imediat dupa recoltare, fructele Edenia pot fi folosite atat congelate cat si decongelate. Sunt ideale atat in preparate dulci, main course sau consumate ca atare, dupa decongelare.
Vegane, fara gluten sau fara zahar adaugat, fructele Edenia iti dau idei pentru orice preparat si doar imaginatia este limita!
Va recomand sa folositi cu incredere fructele Edenia in preparatele Flaveur!