INGREDIENTE (6 portii)

500mL lapte de vaca 3.5% grasime
500mL apa
40g unt – am folosit cu 65% grasime
200g gris
4 oua
o lingura zahar (optional sau in functie de preferinte-numai pentru 1 an+)
250g ricotta

MOD DE PREPARARE

Punem laptele cu apa si untul intr-o craticioara pe foc. In momentul in care incepe sa fiarba adaugam grisul in ploaie amestecand cu un tel. Lasam la foc mic, amestecand des, pentru 5 minute apoi lasam grisul la racit.

Intr-un bol mixam ouale cu zaharul pana devin spumoase, apoi adaugam ricotta si grisul si continuam sa mixam pana obtinem o compozitie omogena.

Punem compozitia intr-un vas rotund cu diametrul de 21cm. Am folosit de silicon dar puteti folosi si din alte materiale.

Coacem in cuptor la 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie pentru aproximativ 60 de minute sau pana se rumeneste frumos deasupra. Lasam budinca sa se raceasca complet apoi o rasturnam pe o farfurie.

A iesit o budinca mare si delicioasa. Eu m-am grabit sa o tai moale si nu am lasat-o la racit complet.

Pentru noi a fost o cina delicioasa! Pofta buna!