INGREDIENTE (3 portii)
O gutuie mica
2 oua
250mL lapte vegetal sau de vaca (eu am folosit de migdale)
1 lingurita scortisoara
3 linguri caju (sau nuci, migdale) macinate
3 linguri stafide (lasate la inmuiat 20 min)
O lingura sirop de artar (optional) – numai pentru 1 an+
Ulei de cocos sau unt pentru uns vasul
MOD DE PREPARARE
Tocam la robot stafidele impreuna cu caju.
Gutuia o curatam si o tocam la robot sau o dam pe razatoarea mica.
Intr-un bol, amestecam cu un tel ouale cu laptele, apoi adaugam stafidele, caju, gutuia si scortisoara.
Ungem vase mici ceramice cu ulei de cocos sau unt, punem compozitie si bagam la cuptorul preincalzit la 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie pana se rumenesc. (aprox 45 de minute)
Din aceasta cantitate au iesit 3 budinci micute.
Pofta buna!
*vasele ramekin au 11cm diametru cu 5cm inaltime