INGREDIENTE (4-5 portii)
80g zmeura congelata sau proaspata
2 oua
500g iaurt natur
o lingura zahar (optional sau in functie de preferinte numai pentru 1 an+)
60g amidon de porumb sau de cartofi (se gaseste la toate supermarketurile)
o lingurita pudra de vanilie (optional)
MOD DE PREPARARE
Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le mixam spuma tare.
Mixam galbenusurile cu zaharul pana obtinem o compozitie asemenea unei maioneze. Adaugam apoi iaurtul, amidonul si vanilia si mixam pana se integreaza toate.
Adaugam in compozitie si albusurile spuma amestecand usor de jos in sus cu o spatula.
Turnam compozitia intr-o forma din silicon sau din ceramica unsa cu unt iar apoi presaram zmeura. Daca avem zmeura congelata atunci o vom decongela si scurge inainte.
Bagam in cuptorul preincalzit la 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie pentru 40 de minute sau pana se rumeneste frumos.
Scoatem budinca din cuptor si o lasam sa se raceasca la temperatura camerei in forma in care a copt. Dupa ce s-a racit, bagam vasul in frigider pentru o ora si putem servi apoi.
Foarte foarte buna! Ideala atat pentru gustare cat si pentru mic dejun sau cina, ce dorim! Pofta mare!
in loc de amidon, poate fi folosit grisul ?
nu
Buna,pot folosi amidonul ptr bebe de aproape 1 anisor?multumesc ptr eventualul raspuns.
eu am folosit
Smantana in loc de iaurt, cu 12%grasime?
da da
Am facut-o cu smântână, f ok a iesit, dar vreau sa o incerc acum cu mure in loc de zmeura? Cred ca e ok,nu?
da, sigur
E ok amidonul de porumb si pentru un bebe de 10 de luni?
de ce nu ar fi?
Pot să-i pun iaurt de cocos in loc de iaurt normal? Bebe are aplv . mulțumesc!
da