INGREDIENTE (2 portii generoase)

75g mei
2 dovlecei (eu am avut zucchini)
100g praz (am avut congelat)
2 oua
2 linguri ulei de masline
2-3 linguri branza cheddar rasa (sau emmental, cascaval) – pentru bebelusii 8 luni+ cu mozzarella fresca

 

MOD DE PREPARARE

Lasati meiul la hidratat min 6 ore.

Prazul il taiati rondele, dovleceii curatati ii taiati cubulete mici.

Intr-o cratita puneti uleiul de masline si jumatate pahar cu apa, adaugati legumele si lasati la inabusit 15 minute.

Adaugati si meiul si completati cu putina apa.

Lasati meiul sa fiarba. Trebuie sa absoarba cam toata apa, la sfarsit rezultand un fel de terci.

Lasati compozitia sa se raceasca, apoi adaugati ouale si amestecati.

budinca-de-mei-cu-dovlecel-si-praz-1

Ungeti un vas cu unt, turnati compozitia si presarati branza rasa.

Bagati vasul in cuptorul la 180 de grade C caldura sus-jos fara ventilatie, pentru aproximativ 40 de minute (pana se rumeneste frumos si deasupra).

budinca-de-mei-cu-dovlecel-si-praz-2

Pofta buna!