INGREDIENTE
70g orez alb (basmati am folosit)
400mL lapte de vaca 3.5% grasime sau lapte vegetal
o lingura sirop de artar sau zahar brut (optional) – numai pentru 1 an+
½ lingurita rasa scortisoara Ceylon
2 oua de gaina (au fost mai micute)
4-5 prune – in functie de marime (mergeau inca vreo 2-3 ca-s delicioase)
Unt pentru tapetat vasul sau ulei de cocos
MOD DE PREPARARE
Am fiert orezul in lapte si l-am lasat sa se raceasca putin.
Am separat galbenusurile si le-am amestecat cu orezul.
Am pus totul in vasul uns cu unt, iar deasupra am pus prunele, taiate sferturi (data viitoare pun mai multe, jumatati; le-am curatat de coaja).
Albusurile le-am batut spuma si le-am turnat deasupra.
Am dat budinca la cuptor, la 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie, pana cand s-a rumenit deasupra, aprox 35 de minute.
Pofta buna!
Mulțumesc pt rețeta spun eu, soțul și bebica. Gustoasă de nu te poți opri din mancat.