In a treia zi de Paste m-am gandit sa “reciclez” cozonacul, rezultand o gustare racoroasa.
INGREDIENTE
2 felii cozonac bebelusesc (am folosit pasta de curmale pentru indulcire, in locul zaharului)
5 curmale fara samburi si 10 merisoare (hidratate 2 ore)
1 ou
125g mascarpone
150g iaurt natur (1 iaurt mic)
Unt pentru tapetat vasul + 1 felie subtire unt
MOD DE PREPARARE
Am taiat marginile cozonacul si l-am facut cubulete.
Am amestecat bine mascarpone, iaurtul si oul, peste care am adaugat merisorul si curmalele (maruntite) si cubuletele de cozonac si le-am incorporat usor.
Am pus compozitia intr-un vas yena tapetat cu unt si am adaugat si felia de unt deasupra, din loc in loc, maruntita cu mana.
Am bagat la cuptorul la 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie pana cand s-a rumenit deasupra.
*textura este umeda!