INGREDIENTE
300g cascaval
120g faina alba de grau
2 oua
pesmet, seminte de in, susan – pentru tavalit
MOD DE PREPARARE
Dam cascavalul pe razatoarea mica. De preferat sa alegem un cascaval mai tare. Forma lor depinde foarte mult de cascaval. Daca este unul care se topeste foarte mult atunci vor iesi mai plate. Dar sunt la fel de bune!
Amestecam cascavalul ras cu faina apoi adaugam ouale si framantam pana obtinem o compozitie omogena si lipicioasa in care sub nicio forma nu mai adaugam faina.
Ne umezim mainile cu apa, rupem cate putin din aluat si formam buletele pe care le tavalim prin pesmet sau prin seminte de in sau susan, prin ce dorim.
Punem buletele in tava pe hartie de copt si le coacem in cuptorul preincalzit la 220 grade C caldura sus-jos fara ventilatie pentru 20 de minute sau pana incep sa se rumeneasca usor.
Cat de bune au iesit!! Noi le servim la cina cu cartofi la cuptor! Pofta mare!