Eram dornica de un altfel de sos pentru bulgur.
Si cum pusesem la copt ardei pentru SUPA CREMA DE ARDEI COPTI, si cum eram oarecum.si in criza de timp, am gasit solutia… un sos de ardei copti.
INGREDIENTE ( 3 portii)
100 g bulgur
3 ardei mici kapia
2 rosii mici
10-15 cm praz
3 linguri ulei de masline
putin cimbru
putin patrunjel
MOD DE PREPARARE
Am copt ardeii, rosiile si prazul la cuptor pana s-au inmuiat.
Am pus aproximativ 300mL apa la fiert iar cand a dat in clocot am adaugat bulgurul, am oprit focul si am acoperit vasul. Am lasat bulgurul sa se umfle pentru 15 minute.
Am decojit rosiile si ardeii, si am blenduit fin totul impreuna cu prazul, uleiul si condimentele.
Am pus bulgurul intr-o tigaie si am turnat sosul.
Am lasat totul la foc mic, sa se lege, aproximativ 10 minute.
Am servit cu patrujel proaspat, tocat marunt.
Merge perfect ca o cina usoara sau o garnitura la pui sau curcan.
Pofta buna!