INGREDIENTE (3 bucati)

Vom face aluatul de la reteta FOCACCIA CU MASLINE SI CASCAVAL, exact din ingredientele mentionate.

Pentru umplutura ce doriti la alegere. Eu am pus cascaval, porumb, ciuperci, masline, ceapa.

Pentru uns 2 galbenusuri si putin oregano

MOD DE PREPARARE

Aluatul dospit il impartim in 3 bucati egale.

Intindem pe rand fiecare bucata in forma de cerc, pe blatul infainat. Foaia nu trebuie sa fie nici foarte subtire dar nici foarte groasa.

Pe jumatate de cerc punem toppingurile alese si invelim usor cu cealalta jumatate de cerc. Sigilam foarte bine pe margini. Ungem cu galbenus si presaram oregano.

Punem calzone in tava pe hartie de copt si coacem in cuptorul preincalzit la 200 grade C caldura sus-jos fara ventilatie pana se rumeneste foarte bine. Mi-au incaput 2 bucati in tava.

Dupa 15 minute l-am intepat din loc in loc cu o scobitoare. Atentie daca puneti sos de rosii, sa nu puneti mult.

Daca veti pune mult si toppinguri care isi lasa apa, e posibil sa ramana partea de jos mai nefacuta. Atentie la mozzarella fresca pentru ca are mult zer.

Pentru noi a fost o cina delicioasa! Pofta buna!