INGREDIENTE
100 ml lapte
100 g vita
2 cartofi mari
2 fire de ceapa
1 lingurita de unt
1 lingurita de faina
Optional: marar, patrunjel etc
MOD DE PREPARARE
Am fiert in coaja cartofii pentru 15 minute.
Separat am fiert carnea pentru aproximativ 45 minute ( depinde cantitatea si tipul de carne).
Am tocat marunt ceapa si carnea.
Am decojit cartofii si i-am taiat cubulete.
La foc mic am pus untul si faina ca pentru sosul bechamel.
Cand s-a topit unul am pus laptele, am amestecat, si apoi am pus carnea si ceapa .
Am amestecat continuu (la foc mic) pana s-a ingrosat compozitia.
Am pus cartofii in forma caramica unsa cu unt si am turnat sosul.
Am bagat la cuptor pentru 20 minute la 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie.
Pofta buna!
Am gatit in aceasta seara preparatul de mai sus. In timp ce manca bebe (11luni 2saptamani) i-au aparut pe manute bubite precum urticaria. Cred ca este alergie, dar nu stiu la ce produs putea face aceasta alergie. Din ce este acolo ar putea face?
Nu inteleg ce a aparut. Sincer nu vad legatura cu reteta…poate nu tolereaza vreun ingredient sau calitatea lor, valabilitatea lor…
Cum mai exact ai facut sosul? Ai pus untul si faina odata?
Exact ambele o data, amestecand si daca da semne de lipire turnati laptele anestecand energic sa nu fava cocoloase