INGREDIENTE (un chec imens)

1kg dovlecei (am folosit zucchini)
200g cascaval ras
200mL lapte (puteti inlocui cu 200g smantana)
8 oua
o ceapa medie
3 catei usturoi (optional sau in functie de preferinte)
3 linguri ulei de masline
2 linguri patrunjel uscat

MOD DE PREPARARE

Dam dovleceii (cu tot cu coaja) pe razatoarea mica. La fel si usturoiul. Ceapa o tocam marunt.

Intr-o tigaie mare punem dovleceii, ceapa si usturoiul impreuna cu uleiul si un pahar de apa. Lasam la foc mic pana se evapora apa (aproximativ 20 minute). Tot acest amestec il punem intr-o sita si presam bine sa iasa toata apa.

Cat dovleceii stau la scurs, presand din cand in cand, ne apuca de restul compozitiei.

Batem ouale ca pentru omleta apoi le amestecam cu laptele, patrunjelul si cascaval ras. Adaugam si dovleceii bine scursi si amestecam.

Punem aceasta compozitie, care este una lichida, in cea mai mare forma de chec pe care o avem. Folosim hartie de copt sau ungem cu unt. Eu am folosit o forma de cozonac mai ingusta.

Bagam in cuptorul preincalzit la 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie pentru aproximativ o ora. Checul trebuie sa se rumeneasca foarte bine. Cand il scoatem din cuptor se va lasa. E normal.

Cand este gata, scoatem din cuptor si lasam la racit complet. Il bagam la frigider pentru o ora. Abia atunci vom scoate checul din forma si-l vom taia. Sigur ca ramane umed, neavand deloc faina.

Eu l-am taiat cald pentru ca era graba mare. De asemenea, delicios si cald, dar destul de moale.

Pofta buna!