INGREDIENTE
200g faina alba de grau tip 000
1 pliculet praf de copt bio (7g)
Zahar in functie de preferinte – o lingura (optional)
2 banane foarte coapte
1 lingura suc de lamaie
2 oua
3 linguri ulei de masline
250g afine (am avut congelate)
MOD DE PREPARARE
Amestecam ingredientele uscate
Bananele le facem piure cu blenderul vertical impreuna cu sucul de lamaie.
Mixam ouale cu uleiul apoi adaugam piureul de banane. Adaugam ¾ din faina si mixam pana se incorporeaza.
Amestecam cu o spatula afinele cu restul de faina apoi o amestecam usor tot cu o spatula in restul compozitiei.
Punem compozitia in forma de chec (am avut de silicon) si coacem la 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie aproximativ 45 de minute pana se rumeneste bine deasupra.
Textura ramane putin umeda de la banane.
Dupa ce il scoateti din cuptor trebuie sa-l lasati sa se raceasca inainte sa-l taiati.
Pofta buna!