Chiftelutele coapte le-am descoperit cu ceva timp inainte de sarcina.
Nu au gustul clasic, ca cele prajite, dar au o aroma aparte de te cuceresc.
Am facut diverse forme …de carne, cu orez, cu ovaz, de legume….si de ce sa nu incerc si de bulgur?!
INGREDIENTE
100 g bulgur
100 g piept de pui
2 cartofi medii
1 morcov mic
1 ceapa mica
5-6 lingurite de susan
5-6 lingurite de pesmet
ulei pentru uns
MOD DE PREPARARE
Punem aproximativ 200mL apa la fiert, iar cand da in clocot adaugam bulgurul, oprim focul si acoperim vasul pentru 15 minute.
Punem carnea la fiert doar pana formeaza spuma, o lasam 5 minute apoi o scoatem si o maruntim cu cutitul.
Gatim legumele la abur taiate cubulete apoi le pasam.
Amestecam bulgurul cu carnea si legumele pasate.
Ne ungem mainile cu ulei si formam chiftelute pe care le tavalim prin pesmetul amestecat cu susan.
Asezam chiftelitele in tava pe hartie de copt si le stropim cu putin ulei de masline.
Coacem la 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie pentru aproximativ 30 de minute sau pana se rumeneste frumos.
Le-am servit calde cu PIURE DE CONOPIDA CU BUSUIOC.
Pofta buna!