INGREDIENTE
250g faina alba de grau tip 000 sau t45
2 lingurite rase praf de copt
1 lingura sirop de artar sau zahar brut (optional)
4 oua
150g unt (pe care il topiti) – am folosit cu 65% grasime
Sucul de la o portocala (aproximativ 100ml)
100g smantana – am folosit cu 12% grasime
Cateva linguri de lapte
3 linguri pudra de carob

MOD DE PREPARARE

Amestecati smantana cu carobul si putin zahar sau sirop. Adaugati eventual 2 linguri de lapte daca este prea groasa. Lasati aceasta compozitie deoparte.

Amestecati faina cu praful de copt si cu zaharul sau siropul ramas.

Adaugati ouale si untul topit si amestecati bine. Luati 1/3 din aceasta compozitie si amestecati-o cu compozitia cu smantana, eventual mai adaugati 2 linguri de lapte daca este prea groasa.

Peste cei 2/3 de compozitie ramasa adaugati sucul de portocala si amestecati.

Puneti compozitie in forma de chec, alternand cele 2 compozitii: o lingura de compozitie alba, apoi peste o lingura de compozitie cu carob si tot asa pana terminati ambele compozitii. (am folosit o lingura mare de plastic).

Bagati checul la cuptor la 180 grade C caldura sus-jos fara ventilatie pana trece testul scobitorii, aproximativ 30 de minute.

Lasati checul sa se raceasca complet apoi il puteti taia.

Pofta buna!